Wykonanie
Home »
chili »
fasolka »
fasolka po bretońsku » kolacja » obiad » ostre »
papryka »
parówki sojowe » pikantne » polsoja » wegański » wegańskie » wegetariański » wegetariańskie » współpraca » Pikantna
fasolka po bretońsku - wegańskapiątek, 18 lipca 2014

Oto kolejna potrawa, która powstała dzięki współpracy z firmą POLSOJA.
Fasolka jest aromatyczna, pikantna i bardzo smaczna. Niezwykle prosta do wykonania.
Fasolę moczy się noc wcześniej. Samo przygotowywanie nie jest zbyt pracochłonne.W 100 % wegańska przypadnie do gustu poszukiwaczom niebanalnych połączeń
smakowych. Przepyszne
parówki sojowe Chili idalenie komponują się z resztą składników.Polecam!Składniki:opakowanie
parówek sojowych CHILI Polsoja,245 g
suchej fasolki ,,Biały Jaś",2-3 łyżki
koncentratu pomidorowego,2-4 duże
pomidory,
papryka czerwona,
sól,
pieprz,2
cebule,
olej kokosowy,3
liście laurowe,ząbek
czosnku,
papryczka chili,3 ziarna
ziela angielskiego,suszony
majeranekWykonanie:
Fasole namoczyć na noc.Następnego dnia podgotować ok. 2 godzin (nie dodawałam
soli do
wody).
Cebulę,
paprykę oraz
chili posiekać.W czasie, gdy zaczyna mięknąć na rozgrzaną patelnię wlać 2 łyżki
oleju kokosowego, podsmażyć
cebulę,
paprykę i drobno pokrojony
czosnek.
Pomidory pokroić, dodać do reszty, zaraz po nich pokrojone
parówki sojowe Chili.Po ok. godzinie i 45 minutach gotowania
fasoli dodać ją do reszty składników (można dodać ciut
wody), doprawić
pieprzem,
solą i
majerankiem. Wlać
koncentrat pomidorowy,
liście laurowe oraz
ziele angielskie. Przykryć i podgotować razem ok. 15 minut.Idealnie smakuje na ciepło, z kromką świeżego
chleba.Smacznego!








i jak zwykle zachęcam do polajkowania
Torta della
Figlia na facebooku: