ßßß
Oto kolejna potrawa, która powstała dzięki współpracy z firmą POLSOJA. Fasolka jest aromatyczna, pikantna i bardzo smaczna. Niezwykle prosta do wykonania. Fasolę moczy się noc wcześniej. Samo przygotowywanie nie jest zbyt pracochłonne.W 100 % wegańska przypadnie do gustu poszukiwaczom niebanalnych połączeń smakowych. Przepyszne parówki sojowe Chili idalenie komponują się z resztą składników.Polecam!Składniki:opakowanie parówek sojowych CHILI Polsoja,245 g suchej fasolki ,,Biały Jaś",2-3 łyżki koncentratu pomidorowego,2-4 duże pomidory,papryka czerwona,sól,pieprz,2 cebule,olej kokosowy,3 liście laurowe,ząbek czosnku,papryczka chili,3 ziarna ziela angielskiego,suszony majeranekWykonanie:Fasole namoczyć na noc.Następnego dnia podgotować ok. 2 godzin (nie dodawałam soli do wody).Cebulę, paprykę oraz chili posiekać.W czasie, gdy zaczyna mięknąć na rozgrzaną patelnię wlać 2 łyżki oleju kokosowego, podsmażyć cebulę, paprykę i drobno pokrojony czosnek.Pomidory pokroić, dodać do reszty, zaraz po nich pokrojone parówki sojowe Chili.Po ok. godzinie i 45 minutach gotowania fasoli dodać ją do reszty składników (można dodać ciut wody), doprawić pieprzem, solą i majerankiem. Wlać koncentrat pomidorowy, liście laurowe oraz ziele angielskie. Przykryć i podgotować razem ok. 15 minut.Idealnie smakuje na ciepło, z kromką świeżego chleba.Smacznego!






i jak zwykle zachęcam do polajkowania Torta della Figlia na facebooku: