ßßß
300 g karkówki2 woreczki ciemnego ryżugarść fasolek chińskich1 cebula3 ząbki czosnkukawałek papryki czerwonejlistek poralistek selerasólpieprzpieprz ziołowyszczypta imbiruszczypta cynamonuocet winnyoliwasos sojowy ciemnyMięso zamarynować w mieszance octu i oliwy z solą i pieprzem. Odstawić na kilka godzin.Ryż ugotować i wyjąć z wody. Fasolki ugotować na półmiękko w osolonej wodzie i odcedzić.Pokroić mięso w paseczki, cebulę i paprykę również w paseczki. w wooku rozgrzać 2-3 łyżki oliwy, włożyć mięso i kolejno cebulę, czosnek, paprykę , por i seler drobno posiekane. Przyprawy i sól do smaku. smażyć ok 20 min aż odparują wszystkie płyny, po ok 10 minutach dodać fasolki. Na koniec dodać ryż i wszystko dobrze podgrzać.
Opublikowany w