Wykonanie

kawałek
kurczakakość wołowa300 g
buraczków2
marchewki1
pietruszka1
cebula300 g
bobu3-4
ziemniakikawałek
pora ok 10 cm
ziele angielskielistek laurowy4 łyżki
octu jabłkowego1 łyżka
cukrusólpieprz
Kość wołową i
kurczaka umyć,
Wodę (ok 2 litry) zagotować, włożyć
kurczaka i kość, odszumować, pogotować ok pół godziny.
Buraczki pokroić w drobne plasterki,
marchewkę i
pietruszkę w talarki dodać do
wywaru, wrzucić
ziele angielskie i
listek laurowy i drobno pokrojoną
cebulę , dodać łyżkę
octu. Gotować aż
buraki będą miękkie ok 1 godzinę. Następnie dodać
ziemniaki,
bób i
pora.
Mięso i kości wyjąć, oddzielić od kości i dodać do barszczu. Na koniec doprawić do smaku
solą,
pieprzem,
cukrem i
octem.

Opublikowany w