ßßß

Udziec indyczy ok 500 g6 małych ziemniaków100 g pieczarek20 cm poraszczypta bazylii1 łyżeczka słodkiej papryki1 marchewkapół łyżeczki czosnku granulowanego lub 3 ząbkisólpieprz3/4 szkl bulionu1 łyżka oleju na surówkę1 mała kapusta pekińska1 puszka czerwonej fasolipół papryki czerwonejpół cebuli1 łyżka soku z cytryny1 łyżeczka cukruszczypta solisos winegretUdziec indyczy oczyścić. Pokroić w paseczki, opruszyć przyprawami, zwinąć w ślimaczki i spiąć wykałaczką.Ziemniaki obrać i przekroić na ćwiartki. Por i marchewkę pokroić ukośnie na plastry, Pieczarki oczyścić i wypłukać, osuszyć, pokroić na plasterki i wszystkie składniki włożyć do patelni frytownicy dodać resztę przypraw i łyżkę oleju. Uruchomić frytownicę i ustawić minutnik na 40 minut.Po upływie 10 minut podlać bulionem po 15 minutach podlać jeszcze raz.W tym czasie przygotować surówkę, Pokroić drobno kapustę, dodać osączoną z zalewy fasolę, pokrojoną w kosteczkę paprykę i drobno posiekaną cebulę.Skropić sokiem z cytryny posypać solą i cukrem. Przed podaniem dodać sos winegret i wymieszać.