ßßß
Cookit - przepis na Ślimaczki z udźca indyczego z ActiFry
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Ślimaczki z udźca indyczego z ActiFry
Składniki
Udziec
Ziemniak
Pieczarki
Pory
Bazylia
Papryka słodka
Marchew
Czosnek
Sól
Pieprz
Bulion
Olej
Kapusta pekińska
Fasola czerwona
Papryka czerwona
Cebula
Sok z cytryny
Cukier
Sos winegret
Wykonanie
Udziec
indyczy ok 500 g6 małych
ziemniaków
100 g
pieczarek
20 cm
pora
szczypta
bazylii
1 łyżeczka
słodkiej papryki
1
marchewka
pół łyżeczki
czosnku
granulowanego lub 3 ząbki
sól
pieprz
3/4 szkl
bulionu
1 łyżka
oleju
na surówkę1 mała
kapusta pekińska
1 puszka
czerwonej fasoli
pół
papryki czerwonej
pół
cebuli
1 łyżka
soku z cytryny
1 łyżeczka
cukru
szczypta
soli
sos winegret
Udziec
indyczy oczyścić. Pokroić w paseczki, opruszyć
przyprawami
, zwinąć w ślimaczki i spiąć wykałaczką.
Ziemniaki
obrać i przekroić na ćwiartki.
Por
i
marchewkę
pokroić ukośnie na plastry,
Pieczarki
oczyścić i wypłukać, osuszyć, pokroić na plasterki i wszystkie składniki włożyć do patelni frytownicy dodać resztę przypraw i łyżkę
oleju
. Uruchomić frytownicę i ustawić minutnik na 40 minut.Po upływie 10 minut podlać
bulionem
po 15 minutach podlać jeszcze raz.W tym czasie przygotować surówkę, Pokroić drobno
kapustę
, dodać osączoną z zalewy
fasolę
, pokrojoną w kosteczkę
paprykę
i drobno posiekaną
cebulę
.Skropić
sokiem z cytryny
posypać
solą
i
cukrem
. Przed podaniem dodać
sos winegret
i wymieszać.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2011/12/slimaczki-z-udzca-indyczego-z-actifry.html
Przepisy powiązane
Gulasz wieprzowy z dynią
Zapiekanka alla Makota
Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej
Sos boloński
Chili con carne
Składniki powiązane (0)