ßßß
Składniki :1 mała kapusta pekińska lub pół dużej1/2 puszki kukurydzy1 czerwona papryka1 marchewka1 pęczek szczypiorku1 łyżka oleju lub oliwy z oliwek1 łyżka soku z cytryny1 płaska -skąpa łyżeczka cukru1/2 łyżeczki soli1/2 łyżeczki mielonego pieprzu1 ząbek czosnku
Kapustę pekińską kroimy najcieniej jak się da, marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach . Kukurydzę odcedzamy , dodajemy do kapusty . Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w drobniutką kostkę -najlepiej wielkości kukurydzy . Szczypiorek siekamy i także dorzucamy do reszty . Olej , sok z cytryny , cukier ,sól i pieprz oraz wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku -mieszamy razem i wlewamy do warzyw . Mieszamy , najlepiej rękami lekko ugniatając , co pozwoli na zmiękczenie kapusty . Gotowe 😉