Wykonanie

Proste surówki, zwłaszcza z
kapustą, wystarczy wzbogacić
zieleniną, odpowiednio przyprawić i to wszystko. Są przepyszne, chrupiące i bardzo, bardzo zdrowe.
Kapusta oprócz walorów
smakowych działa leczniczo na wiele przypadłości. Czytaj więcejSkładniki:porcja na 4 osoby1 średnia główka
kapusty pekińskiej1 średnia
marchewpęczek
zieleniny3-4 łyżki
oliwy lub
oleju tłoczonego na zimno1-2 łyżki
soku z cytrynysól,
pieprz,
cukier do smakuPrzygotowanie surówkiWarzywa płuczemy pod bieżącą
wodą. Warto je także przepłukać wrzątkiem, by pozbyć się ewentualnej chemii z nawozów. Ścieramy
marchew na tarce,
cebulkę i
zieleninę siekamy na drobne kawałeczki. Osączoną
kapustę pokrojoną na połówki, kroimy najpierw wzdłuż na kilka pasów a
potem siekamy cieniutko w poprzek, zwłaszcza u nasady. Mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy i to wszystko.Życzę smacznego i pozdrawiam wszystkich zaglądających do mnie.Polecam także:surówkę z
papryki i
porasurówkę z
białej kapusty