Kiedy przygotowywałam domowe hamburgery z ryby, zastanawiałam się nad szybkościową sałatką z dostępnych warzyw. Papryka we wrześniu nie tylko jest najsmaczniejsza i najtańsza, ale w połączeniu z porem, dobrą oliwą i klasycznymi przyprawami po prostu przepyszna.Składniki1 duża czerwona papryka (najlepiej przemawia do mnie właśnie w tym kolorze)1 por1-2 łyżki oliwy z oliwekszczypta cukruszczypta soliszczypta świeżo zmielonego pieprzuZobacz przepis na pyszne domowe fischburgery właśnie z tą prostą sałatkąPrzygotowanie:Umytą i oczyszczoną paprykę kroimy w słupki. Z pora ucinamy górne liście i odkładamy na przykład do zupy. Pozostałą część tniemy wzdłuż na pół, bez rozcinania zwieńczenia na dole i dokładnie płuczemy z piachu. Siekamy pora w półplasterki i dodajemy do papryki. Przyprawiamy i mieszam całość. Dodajemy na końcu oliwę i mieszamy. Sałatka jest pyszna a po kilku minutach jeszcze lepsza.Sprawdź podobne przepisy:sałatka z kapusty pekińskiejsałatka z białej kapustysurówka z marchewki i porasurówka kapusta pekińska z papryką