ßßß
Cookit - przepis na Meksykański zawijaniec w cieście.
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Meksykański zawijaniec w cieście.
Składniki
Marchew
Cebula
Papryka słodka
Przyprawa meksykańska
Pieprz
Cukier
Natka pietruszki
Seler
Oregano
Bazylia
Koncentrat pomidorowy
Sos meksykański
Mąka
Olej
Sól
Wieprzowina
Kukurydza
Fasola czerwona
Wykonanie
na ciasto450 gr
mąki
1 łyżka
oleju
1 łyżeczka
soli
300 ml wrzątku400 gr
wieprzowiny
1 puszka
kukurydzy
1 puszka
czerwonej fasoli
1
marchewka
1
cebula
pół łyżeczki
słodkiej papryki
1 łyżeczka
przyprawy meksykańskiej
szczypta
soli
pieprz
do smakułyżeczka
cukru
natka pietruszki
natka
selera
szczypta
oregano
szczypta
bazylii
2 łyżki
koncentratu pomidorowego
tłuszcz do smażenia
sos meksykański
łowicz
Mięso
pokroić w kostkę, przyrumienić na teflonowej patelni bez tłuszczu, dodać
cebulę
pokrojoną w kostkę
marchewkę
podlać niewielką ilością
wody
dodać
przyprawy
i dusić do miękkości, w razie potrzeby dolać
wody
. Pod koniec dodać
fasolę
i
kukurydzę
oraz koncentrat.. wymieszać i poddusić kilka minut. Dodać
natkę pietruszki
i
selera
.ciasto
mąkę
wymieszać z
olejem
i
solą
zalać wrzątkiem i zagnieść ciasto.Wałkować cienko jak na pierogi, kroić w kwadraty o
boku
13-14 cmNakładać farsz i zawijać w ruloniki.. mozna lekko sklejac smarując brzeg
jajkiem
.Smażyć ze wszystkich stron podawać polane
sosem meksykańskim
Łowicz podgrzanym na gorąco z dodatkiem
natki pietruszki
.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2011/03/meksykanski-zawijaniec-w-ciescie.html
Przepisy powiązane
Kasza gryczana z duszonymi warzywami
Naleśniki z mięsem mielonym po meksykańsku
RYBA PO GRECKU
Gołąbki po ukraińsku
Udka w warzywach
Składniki powiązane (0)