ßßß


1 pierś z kurczaka2 łyżeczki sosu sojowego2 łyżeczki oleju sezamowego1 łyżeczka imbirupieprzsól1 marchewka1 cebula1 łyżka pędów bambusagrzyby.. 4-50,5 l bulionu1 łyżka oleju1 łyżeczka koncentratu pomidorowego2 łyżeczki sosu imbirowego z soją na makaron1 szkl mąki ryżowejwodaprzygotować makaron;Mąkę przesypać do miski i po trochu dolewać wodę , mieszać łyżką a potem zgnieść w jednolite ciasto. Rozwałkować cienko i kroić na dowolne kluseczki .Ugotować we wrzątku.Mąkę ryżową otrzymałam po zmieleniu płatków ryżowych błyskawicznych .Pierś z kurczaka pokroić w średnią kostkę, posypać imbirem, polać olejem sezamowym i sosem sojowym , posypać pieprzem..Marchewkę pokroić w słupki, cebulę w kosteczkę, Na łyżce oleju przysmażyć marchewkę z cebulą, dodać pędy bambusa, i zamarynowaną pierś, przysmażyć wszystko ok 5-7 min. Przełożyć do garnka, zalać bulionem dodać grzyby( ja dałam nasze polskie mrożone opieńki z braku grzybów mun) i gotować ok 10 min. Na koniec dodać koncentrat i doprawić sosem imbirowym z soją , wymieszać, podawać z makaronem ryżowym.