Wykonanie
Przygotować kruchy spódSkł; 2 szkl.
mąki3/4 szkl.
cukru2
żółtka1
jajko1 łyżka
śmietany0,5 kost.
margaryny1 łyżeczka prosz. do piecz.zagnieść. podpiec-ciasto kiślowe-Skł; 5
jajek1 szkl.
cukru5 kiśli bez
cukru1 łyżeczka prosz. do piecz.
Jajka ubić z
cukrem, porcjami dodać kiśle i proszek. Upiec w dużej blasze ok. 30 min. 180*C. Wyciąc z ciasta kółeczka, kieliszkiem.-masa serowa-Skł; 4
żółtka1 kg.
sera0,5 szkl.
oleju1
budyń śmietankowysok z jednej
cytryny1 szkl.
cukru2 szkl.
mleka4
białka + 0,5 szkl.
cukruSkładniki na masę
serową zmiksować, dodać pianę i wycięte wcześniej kółeczka z ciasta kiślowego, delikatnie wymieszać i wylać do blaszki na podpieczony spód. Piec ok. 1 godz. 180*C.-masa
jabłkowa-Skł; 1 kg.
jabłek0,5 szkl.
cukru2
galaretki wiśniowereszta ciasta kiślowego
Jabłka zetrzeć, usmażyć z
cukrem, dodać
galaretkę i pokruszone ciasto, przestudzić. Masę wyłożyć na zimny sernik.Wystudzić, polać polewą.