ßßß
Składniki na ciasto:2 szklanki mąki4 łyżki cukru2 żółtka3/4 margaryny (KASIA)1 kg sera z wiaderka (JANA)1 szklanka cukru2 białka6 żółtek125 ml oleju2 szklanki mleka1 budyń śmietanowy na 3/4 litra mleka (DELECTA)Przygotowanie:Połączyć ze sobą wszystkie składniki na ciasto i dokładnie ugnieść i uformować kulę, jeżeli ciasto się rozpada można dodać około 80 ml wody, rozwałkować i położyć do blachy wypełnionej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Żółtka miksujemy z cukrem, dodajemy do nich olej, mleko i ser i dokładnie mieszamy. Do tak przygotowanej masy wsypujemy całe opakowanie budyniu i jeszcze raz mieszamy. W oddzielnej misce robimy pianę z białek, gdy będzie gotowa delikatnie przekładamy ją do masy serowej i mieszamy. Gotową masę serową przelewamy na przygotowane wcześniej ciasto w blasze. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy godzinę. Ja udekorowałam mój sernik roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą mleczną 200 g.




Petite Princesse