Wykonanie
Cześć misie!Jakie macie
plany na ten weekend Ja
będę oczywiście gotować. Zamierzam też odbyć wizytę w kawiarni, więc możecie spodziewać się wpisu.Ale dzisiaj w mojej kuchni było żółto i zielono. Razem z moim tatą robiliśmy zupę.Potrzebne wam będzie:

Udko kurczaka (mogą być dwa, jak chcecie),
Włoszczyzna (
por,
marchew,
seler,
korzeń pietruszki,
cebula),
Cukinia,
Papryka zielona,Dwie
papryki żółte,
Ziemniaki ile lubicie,
Sól,
Pieprz,
Ziele angielskie,
Fasola 2 garści,
Przecier pomidorowy 2 łyżki,Kumin rzymski,
Kolendra;Gotujemy
wywar z
włoszczyzny i
mięsa, dodajemy również
przyprawy. Pod koniec gotowania
wywaru, kiedy
mięso już jest miękkie, wyciągamy je i kroimy w drobną kostkę.
Paprykę kroimy w kostkę, wygodną do jedzenia. Tak samo traktujemy
fasolę,
cukinię i
ziemniaki. Wrzucamy
ziemniaki i po pewnym czasie (kiedy
ziemniaki zaczną mięknąć) wrzucamy resztę warzyw. Kiedy
ziemniaki są ugotowane dodajemy
wywar, jednak nim go dodamy, należy rozmieszać go osobno z
bulionem z naszej zupy.Na koniec dorzucamy nasze
mięso. Doprawiamy wedle uznania świeżą
pietruszką,
lubczykiem (jak chcecie kogoś poderwać :P), kuminem rzymskim i
kolendrą.



Smacznego!:)Stracciatella :*