Pierogi z przepisu mojej Babci :)Składnikiciasto:70 dkg mąki1 jajo1/2 łyżeczki soli2 łyżki olejugorąca woda, ile zabierze maka (ok 1,5 szklanki)serek:50 dkg sera białego3/4 szklanki ryżu1,5 szklanki mleka1/2 jogurtu naturalnegocukier waniliowy2 łyżki cukru kryształu1/2 łyżeczki cynamonudo dekoracji:jogurt naturalnycukierjagodySposób przygotowaniaZ podanych składników zagnieść elastyczne ciasto. Cienko rozwałkować i wykrawać szklanką krążki.Ser dokładnie wymieszać z ugotowanym na mlekuryżem, cukrami, jogurtem i cynamonem. Tak przygotowany farsz zawijać w ciasto formując pierogi.Gotowe pierogi wrzucać na gotującą się wodę i wyjmować po 1-2 minutach od wypłynięcia. Podawać polane jogurtem i posypane cukrem. Ja wymieszałam jogurt ze świeżo zerwanymi jagodami :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL