Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mleko 2 szklanek
woda mineralna gazowana 1 szklanek
jajka 2 sztuk
cukier 1 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
ser biały 300 gramów
jogurt naturalny 3 - 4 łyżek stołowych
cukier według uznania
cukier waniliowy 4 łyżek deserowych
olej według uznania
mąka według uznaniaWykonanie:Ciasto: do garnka wlać
mleko,
wodę mineralną, szczyptę
soli, łyżeczkę
cukru, 2 łyżeczki
cukru waniliowego,
jajka. Wyrabiać mikserem, stopniowo dosypując tyle
mąki, aby ciasto miało konsystencję
śmietany (nie za gęste i nie za rzadkie). Dodać 2 łyżki
oleju i dobrze wymieszać. Na rozgrzany na patelni
olej, małą chochelką wlewać porcje ciasta (rozlać na całą patelnię) i smażyć z obu stron placki naleśnikowe.Farsz
serowy: rozgnieść widelcem
ser, dodać
jogurt, 2 łyżeczki
cukru waniliowego i doprawić
cukrem do smaku. Wszystko razem utrzeć lub zmiksować mikserem.Na pół placka naleśnikowego rozsmarować porcję
sera, przykryć nie posmarowaną częścią i jeszcze raz złożyć. W ten sam sposób przygotować wszystkie naleśniki. Przed podaniem na patelni, rozgrzać odrobinę
oleju, ułożyć 4 naleśniki i podsmażyć na rumiano z obu stron. Podawać ze
śmietaną i ewentualnie z
cukrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z
seremKomentarze:Autor: IzkaData: 2009-04-03Jeśli ktoś lubi, to Do
twarogu można dodać
bakalie, jest pyszny-taki mini-serniczekDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: