ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomleko 2 szklanekwoda mineralna gazowana 1 szklanekjajka 2 sztukcukier 1 łyżek deserowychsól 1 szczyptaser biały 300 gramówjogurt naturalny 3 - 4 łyżek stołowychcukier według uznaniacukier waniliowy 4 łyżek deserowycholej według uznaniamąka według uznaniaWykonanie:Ciasto: do garnka wlać mleko, wodę mineralną, szczyptę soli, łyżeczkę cukru, 2 łyżeczki cukru waniliowego, jajka. Wyrabiać mikserem, stopniowo dosypując tyle mąki, aby ciasto miało konsystencję śmietany (nie za gęste i nie za rzadkie). Dodać 2 łyżki oleju i dobrze wymieszać. Na rozgrzany na patelni olej, małą chochelką wlewać porcje ciasta (rozlać na całą patelnię) i smażyć z obu stron placki naleśnikowe.Farsz serowy: rozgnieść widelcem ser, dodać jogurt, 2 łyżeczki cukru waniliowego i doprawić cukrem do smaku. Wszystko razem utrzeć lub zmiksować mikserem.Na pół placka naleśnikowego rozsmarować porcję sera, przykryć nie posmarowaną częścią i jeszcze raz złożyć. W ten sam sposób przygotować wszystkie naleśniki. Przed podaniem na patelni, rozgrzać odrobinę oleju, ułożyć 4 naleśniki i podsmażyć na rumiano z obu stron. Podawać ze śmietaną i ewentualnie z cukrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z seremKomentarze:Autor: IzkaData: 2009-04-03Jeśli ktoś lubi, to Do twarogu można dodać bakalie, jest pyszny-taki mini-serniczekDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: