ßßß
Cookit - przepis na Zupa chińska z pierożkami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zupa chińska z pierożkami
Składniki
Włoszczyzna
Kapusta pekińska
Grzyby
Kiełki fasoli
Filet drobiowy
Mąka
Woda
Olej
Sos sojowy
Chili
Czosnek
Sól
Pieprz
Cytryna
Wykonanie
Czas przygotowania: 60 min.Aromatyczna, orientalna zupa :)Składniki
włoszczyzna
kawałek
kapusty pekińskiej
kilka
grzybów
mun2-3 łyżki
kiełków fasoli
mungfarsz:1 nieduży
filet drobiowy
2 łyżki
kiełków fasoli
mungciasto:1 szklanka
mąki
ok 1/2 szklanki gorącej
wody
1 łyża
oleju
arachidowego
przyprawy
:
sos sojowy
sos
chili
-
czosnkowy
sos teryiaki
sól
,
pieprz
cytrynowy
Sposób przygotowania
Filet drobiowy
ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić, pokroić w kostkę, przyprawić, dodać pokrojone
kiełki
i całość rozdrobnić blenderem. przygotować ciasto, pociąć na kwadraty i sklejać kwadratowe pierożki. Ugotować w osolonej wodzie.
Marchewkę
,
pietruszkę
i
selera
pokroić w zapałkę,
pora
w plasterki, wrzucić na osolony wrzątek razem z
grzybami
mun. Kiedy
grzyby
zmiękną pokroić je w paseczki. Kiedy warzywa zmiękną dodać pokrojoną
kapustę pekińską
i
kiełki fasoli
. Doprawić do smaku.Zupę podawać z pierożkami. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL
Źródło:
http://czarrnaodkuchni.cba.pl/zupe_chinska.htm
Przepisy powiązane
Bułeczki momo
Zupa tajska
Hummus - przepis podstawowy
Uszka wigilijne do barszczu
Ravioli z mięsem
Składniki powiązane (0)