Wykonanie
Dzisiaj znowu robimy chińskie:) Nic nie poradzimy , to jedna z naszych ulubionych kuchni;) Zainspirowane kuchnią Okrasy zabieramy się do pracy:)Składniki;1 litr
wody,puszka
mleczka kokosowego,
papryczka chili,1
pierś z kurczaka,1/2 łyżeczki pasty
curry,ząbek
czosnku,2
grzybki shitake,
krewetki gotowane,
kiełki fasoli mung,
cytryna,
olej,
sól,
pieprz,
kolendra,Wykonanie;Zagotuj
wodę, dodaj puszkę
mleka kokosowego.
Posól i popieprz do smaku. Posiekaj
papryczkę chili, ząbek
czosnku i namoczone wcześniej
grzybki shitake /jeśli nie masz shitake użyj
pieczarek,ale wcześniej podsmaż je na maśle/, sok z połówki
cytryny i gotuj na wolnym ogniu. Gdy zupa się gotuje obierz
krewetki z pancerza, głowy i ogona.
Skrop sokiem z cytryny,
posól i polej
olejem.
Pierś kurczaka pokrój w cienkie plasterki,
posól, popieprz, dodaj trochę
papryczki chili i odrobinę pasty
curry.Odcedź
kiełki fasoli mung. Dołóż kawałki
kurczaka do zupy i chwilę gotuj. Są cienkie więc nie potrzebują dużo czasu. Spróbuj i przypraw do smaku. W miseczce połóż
krewetki i
kiełki fasoli mung i zalej gorącą zupą. Smacznego...