ßßß
Składniki:- włoszczyzna (marchewka, seler, por, pietruszka)- boczniaki pokrojone w paski, my mamy swoje domowe (rosną w piwnicy)- cebula- czosnek- masło- sól- pieprz- majeranek- ziele angielskie- kości wieprzowe, wołowe i kurczak wiejski- śmietanaNajpierw robimy wywar z włoszczyzny (oprócz pietruszki) dodajemy kości wieprzowe i porcje kurczaka. Zbieramy szumowiny z rosołku. Gdy się dobrze ugotuje wybieramy wszystko i cedzimy. Warzywa pokroić w kostkę i dodać do rosołu.Na gorąca patelnie wkładamy masełko, cebulkę pokrojoną w kostkę i podsmażamy, następnie dodajemy boczniaka w paskach i dusimy pod przykryciem ok. 10min.
Do wcześniej przygotowanego rosołu dodajemy podsmażoną cebulkę i boczniaka. Gotujemy max 20 min. Do szklanki śmietany dodajemy rozciśnięty czosnek oraz przyprawy, sól i pokrojoną nać pietruszki. Wlewamy do gorącego rosołu z grzybami. Mieszamy i nie gotujemy.Gotowe. Smacznego.poniedziałek, 06 maja 2013, beiotpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisyMielonka z dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, soleniePolędwiczki z warchlakaPolędwica i szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z kaczkiDzika kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL Wood.nPisz blogzamów newsletter