Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Boczek jak sało po ukraińskuGulasz
grzybowy z boczniakami »Flaczki z boczniaka
Składniki:-
włoszczyzna (
marchewka,
seler,
por,
pietruszka)- boczniaki pokrojone w paski, my mamy swoje domowe (rosną w piwnicy)-
cebula-
czosnek-
masło-
sól-
pieprz-
majeranek-
ziele angielskie- kości wieprzowe, wołowe i
kurczak wiejski-
śmietanaNajpierw robimy
wywar z
włoszczyzny (oprócz
pietruszki) dodajemy kości wieprzowe i porcje
kurczaka. Zbieramy szumowiny z rosołku. Gdy się dobrze ugotuje wybieramy wszystko i cedzimy. Warzywa pokroić w kostkę i dodać do rosołu.Na gorąca patelnie wkładamy masełko,
cebulkę pokrojoną w kostkę i podsmażamy, następnie dodajemy boczniaka w paskach i dusimy pod przykryciem ok. 10min.
Do wcześniej przygotowanego rosołu dodajemy podsmażoną
cebulkę i boczniaka. Gotujemy max 20 min. Do szklanki
śmietany dodajemy rozciśnięty
czosnek oraz
przyprawy,
sól i pokrojoną nać
pietruszki. Wlewamy do gorącego rosołu z
grzybami. Mieszamy i nie gotujemy.Gotowe. Smacznego.poniedziałek, 06 maja 2013, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter