Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pasztet cielęco-wieprzowy
Chleb polski »Comber z jelenia
Składniki:-
cebula-
selera-
pietruszka-
marchew-
czosnek-
smalec-
mąka żytnia- kwaśna
śmietana 500ml-
sól-
pieprz-
masłoWarzywa rozdrobnić. Wymieszać ze
śmietaną.
Mięso umyć włożyć do garnka, zalać marynatą i odstawić w chłodne miejsce lub do lodówki na 2-3 dni. Podczas marynowania należy
mięso przewracać.Przed
pieczeniem mięso wyjąć z lodówki, wytrzeć i nastrzyknąć gorącym
masłem. Natrzeć
czosnkiem i
pieprzem oraz
solą. Natrzeć
mięso mąką i obsmażyć na
smalcu.Włożyć do rękawa do pieczenia lub brytfanny. Rozgrzać piekarnik do ok 200stopni. Wstawić
mięso. Piec do momentu uzyskania wewnątrz temp ok 70-75 stopni.Sos z pieczenia można połączyć z
śmietaną w celu uzyskania sosu do polania
mięska na talerzu doprawić
solą i
pieprzem.Podawać na ciepło.
Smacznegosobota, 29 stycznia 2011, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter