ßßß
Składniki:- cebula- selera- pietruszka- marchew- czosnek- smalec- mąka żytnia- kwaśna śmietana 500ml- sól- pieprz- masłoWarzywa rozdrobnić. Wymieszać ze śmietaną.Mięso umyć włożyć do garnka, zalać marynatą i odstawić w chłodne miejsce lub do lodówki na 2-3 dni. Podczas marynowania należy mięso przewracać.Przed pieczeniem mięso wyjąć z lodówki, wytrzeć i nastrzyknąć gorącym masłem. Natrzeć czosnkiem i pieprzem oraz solą. Natrzeć mięso mąką i obsmażyć na smalcu.Włożyć do rękawa do pieczenia lub brytfanny. Rozgrzać piekarnik do ok 200stopni. Wstawić mięso. Piec do momentu uzyskania wewnątrz temp ok 70-75 stopni.Sos z pieczenia można połączyć z śmietaną w celu uzyskania sosu do polania mięska na talerzu doprawić solą i pieprzem.Podawać na ciepło.
Smacznegosobota, 29 stycznia 2011, beiotpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisyMielonka z dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, soleniePolędwiczki z warchlakaPolędwica i szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z kaczkiDzika kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL Wood.nPisz blogzamów newsletter