Wykonanie


Pożywne, sycące i pyszne danie, które szczególnie zasmakuje
panom. Przy tym jest proste i szybkie w wykonaniu - idealny pomysł na codzienny obiad.

300 g
makaronu200 g
boczkucebula2 ząbki
czosnkupapryka konserwowa (ok. 100 g)
pomidory w puszcekostka bulionowa warzywna rozpuszczona w szklance wrzącej
wodyprzyprawy:
słodka papryka,
chili,
pieprzok. 50 g startego
żółtego seraolej do smażenia
Makaron z
Boczkiem - Sposób przygotowania:
Boczek,
cebulę,
paprykę i
czosnek kroimy w drobną kostkę.Na
oleju podsmażamy
cebulę, następnie dodajemy
czosnek- chwilę smażymy po czym wrzucamy
boczek - smażymy do zrumienienia. Następnie dodajemy
paprykę,
pomidory,
bulion i wszystko razem dusimy do otrzymania pożądanej konsystencji. Doprawiamy.Ugotowany al dente
makaron mieszamy razem z sosem, wykładamy na talerze i posypujemy tartym
serem.




