Wykonanie
Chorizo - hiszpańska
kiełbasa, stała się już jakiś czas temu bardzo popularn a . Można z ni ą zrobić n p. takie szybkie danie z
makaronem.

Składniki:spaghetti w iloś ci dla 2-3 osób100 g chorizo w plasterkach2 ząbki
czosnkukilka kawałków
papryki konserwowej1 mała
cebulatarty
ser żółty do posypaniaSposób przygotowania:1. Nastawiamy
wodę na
makaron, solimy i gotujemy do miękkości.2. W tym czasie obieramy
cebulkę, szklimy na patelni . Dodajemy plasterki chorizo i zmniejszamy ogień. Smażymy chwilkę razem .3. Pokrojoną w kostkę
paprykę konserwową, rzucamy na patelnię, chwilę całość dusimy, dorzucamy odcedzony
makaron, chwi lę razem grzejemy i rozkładamy na talerze. Danie posypujemy tartym
żółtym serem.*Niczym nie doprawia łam spaghetti ponieważ chorizo jest dość aromatyczne.Smacznego!!!