Sposób na szybki obiad? Makaron penne w sosie śmietanowo - szpinakowym. Danie to chodziło za mną już od dłuższego czasu, dość dawno go nie robiłam, więc zostało zjedzone z prawdziwym apetytem.Składniki1 paczka zmielonego mrożonego szpinaku400 g makaronu penne300 g żółtego sera1-2 ząbki czosnku2-3 cebule1 kostka warzywna200 g śmietany 18%SposóbNa oleju zeszklić cebulę, dodać pokruszoną kostkę warzywną oraz czosnek przepuszczony przez praskę.Do całości dorzucić zamrożony szpinak, podgrzewać aż się rozpuści, po odparowaniu wody wlać śmietanę, całość pogotować kilka minut.W międzyczasie ugotować makaron, oraz potrzeć żółty ser. Gotowy makaron odcedzić, dodać do sosu i wymieszać. Na koniec posypać serem i ponownie wymieszać.Częścią sera można posypać wierzch.