ßßß

Zdjęcia takiego chleba widziałam już jakiś czas temu i myśl o zrobieniu go, dojrzewała :) Teraz zastanawiam się, dlaczego tak długo czekałam. Jest łatwiejszy niż ten, nie musimy własnoręcznie robić pieczywa, wystarczy, że kupimy chleb dobrej jakości. Idealny do grilla czy na wieczór filmowy ( o ile nie przeszkadza nam jedzenie palcami)SKŁADNIKI:1 chleb (około 0.5kg)100 g roztopionego masła250 g żółtego seracebulka dymka4-5 ząbków czosnkuChleb naciąć w kratkę (wzdłuż i w poprzek), uważając, by skórka na spodzie pozostała nienaruszona. Ser pokroić w plastry, powkładać go w powstałe nacięcia. Dymkę pokroić, wymieszać ze stopionym masłem i posiekanym czosnkiem. Mieszaninę rozprowadzić po całym chlebie. Chleb owinąć w folię aluminiową, piec w temperaturze 180 C przez 15 minut, potem odwinąć folię z wierzchu i piec kolejne 10 minut.