Wykonanie
Albo jak kto woli - na śniadanie. Fantastyczna przekąska dla gości przed daniem głównym, genialny
plan na odgrzanie już niezbyt "świeżego
chleba". Proste, szybkie, znalezione u Jamiego Oliwiera.
![](/Data/Images/abitepl.blogspot.com\2016_slash_01_slash_chleb-imprezowy/l/-1501759353.jpg)
Składniki:- 1
chleb (lub pół, lub ile macie)- Plastry
sera żółtego-
Masło do smarowania-
Cebulka ze
szczypiorkiemPrzygotowanie:
Chleb nacinamy wzdłóż a
potem w szerz aby powstała szachownica. Nie kroimy do końca żeby się nam nie rozleciał. Ostrożnie smarujemy
masłem każdy "rowek". Następnie wsadzamy pomiędzy
ser żółty, pokrojoną drobno
cebulkę i posypujemy z wierzchu
szczypiorkiem. Zapiekamy w 160 stopniach na termoobiegu aż
ser się rozpuści (u mnie około 20 minut).