ßßß Cookit - przepis na Sernik z brzoskwiniami

Sernik z brzoskwiniami

nazwa

Wykonanie

Menu
Julia
Witam wszystkich! Jestem Julia i uwielbiam gotować :) Mam 12 lat. Czekam na polską edycję "MasterChef Junior" ;) KONTAKT: [email protected]
Archiwum
BABECZKI
CIASTA
DESERY
KANAPKI
KOKTAJLE
O mnie
OBIADY
PUDDINGI
SOSY
Wszystko
Powiadomienia
O nowych wpisach
Ostatnie wpisy
Tarta bananowa z kremem toffi
Sos czekoladowy z pieca
Chrupiące placuszki z miodem
Pyszny pudding cytrynowy
Karmelizowane ananasy
Kruche ciasteczka z dżemem
Faworki
Zamiast biszkopta wyszedł zakalec
Bardzo czekoladowe muffiny
Tagi
babeczki cytrynowe
Chrupiące placuszki
ciasto bezowe
desery na zimno
faworki
jabłecznik z lodami
karmelizowane ananasy
koktajl owocowy na gorące dni
kruche ciasteczka
lukier do dekoracji
mufinny czekoladowe
pudding cytrynowy
pudding czekoladowy
pudding z nutellą
Sernik z brzoskwiniami
sos czekoladowy z pieca
ziemniaczki z piekarnika
Polecam! Upiekłam go na święta :)
Potrzebujesz:
- brzoskwinie
Ciasto
Składniki:
- 5 żółtek ( białka wlać do miski )
- 3 szklanki mąki krupczatki
- 3 łyżki cukru
- 1 kostka margaryny Kasi
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
Wszystkie składniki połączyć, zagnieść. Podzielić na dwie części i zamrozić.
Masa
Składniki:
- 1kg twarogu śmietankowego ( w wiaderku )
- 1 jajo
- 1 kostka masła
- 1 olejek śmietankowy
- 1 budyń śmietankowy w proszku
- 1/2 szklanki cukru pudru
Wykonanie:
Składniki połączyć, zmiksować na puszystą masę.
Połowę zamrożonego ciasta utrzeć na tarce buraczanej i podpiec na ok. 10-15 minut. Następnie wyłożyć masę serową, na masę pokroić brzoskwinie ( duża puszka ), a na brzoskwinie wyłożyć pianę z białek ( do piany z białek dodaj i ubij cukier puder ). Na całość utrzeć drugą połowę ciasta na tarce buraczanej. Piec około 50-60 min. w temperaturze 180 stopni.
Na serniku napisałam z czekolady ''Bóg się rodzi''
Źródło:http://lifeinkitchen.blox.pl/2013/12/Sernik-z-brzoskwiniami.html