ßßß
Murzynkowe ciasto z zatopionymi biszkoptami z marmolada, które przypominają usta. Do tego krem cappuccino, herbatniki nasączone wódką i polewa czekoladowa. Ciasto w sam raz na świąteczny stół.Składniki: (blaszka 25*34 cm)60 biszkoptówkilka łyżek marmolady2,5 szklanki mąki3/4 szklanki cukru3/4 szklanki mleka125 g masła2 łyżki kakao2 łyżki wody4 jajka2 łyżeczki proszku do pieczenia na krem:2 opakowania budyniu waniliowegokostka masła3/4 l mleka4 łyżki cukru2 łyżki kawy cappuccino w proszkudodatkowo:paczka herbatnikówpolewa czekoladowafiliżanka ostudzonej słodkiej herbaty2 kieliszki wódkipłatki migdałówpłatki białek czekoladykolorowa posypkaCiasto:Masło, mleko, wodę, cukier i kakao zagotować i przestudzić.Z białek ubić pianę. Do masy kakaowej dodać mąkę z proszkiem, żółtka i zmiksować. Delikatnie wmieszać pianę z białek. Biszkopty smarować marmoladą i sklejać po dwa. Ułożyć na dnie blaszki i zalać ciastem. Upiec w 175*C.Krem:Budynie i cukier ugotować na mleku i wystudzić. Nastepnie utrzeć z masłem i cappuccino. Wyłożyć na wystudzone ciasto.Wierzch:Wódkę wymieszać z herbatą i nasączyć herbatniki. Układać je na kremie. Polać polewą i posypać posypką, migdałami i czekoladą.