Wykonanie

Na początek coś, co sprawi przyjemność nie tylko jedzącym ale także temu, kto pichci.Dlaczego? Bo wyraz twarzy, jaki pojawi się na twarzach częstowanych osób zachęca do dalszych działań kucharskich. Poza tym ciasto, które Wam zaproponuję, robi się bardzo, bardzo prosto.Aaa...zapomniałam dodać jak to ciasto nazywamy lokalniePijany Franek albo po prostu PIJOK .

Myślę, że więcej mówić nie trzeba i można przejść do rzeczy.No to zaczynamy!1. Podkład:6
białek15 dkg
cukru15 dkg
kokosu15 dkg
maku suchego
Białka z
cukrem wymieszać z
kokosem i
makiem.Osobiście uwielbiam widok
makowego podkładu przed upieczeniem..a to dopiero początek przyjemności.Masę wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia i do piekarnika w temp 160 - 170 stopni na ok 30 min.

Nie przejmujcie się, że podkład opadnie po wystygnięciu...nie straci na smaku a uwierzcie, że ciasto jest warte grzechu.

2. Masa:2 budynie
waniliowe ugotować w 0,5 l
mleka (dać do ostygnięcia).4 łyżki
cukru pudru utrzeć z kostką
masła, do tego dodać zimny
budyń, wymieszać na jednolitą masę (
budyń dodawaj stopniowo po łyżce).

Te budyniowe pyszności wykładamy na podkład.

Na masę układamy
herbatniki wcześniej namoczone w...
wódce.Na
herbatniki wylewamy
polewę czekoladową. Jak ją zrobić?Już piszę:3. Polewa:0,5 kostki
masła0,5 szklanki
cukru3 łyżki
kakao + 3 łyżki
wodyTo wszystko gotujemy mieszając i otrzymujemy śliczną i przedobrą polewę, którą od razu wylewamy na
herbatniki (nie podlizujemy, bo braknie;P, wylizać można garnek;).
Potem dajemy ciasto do lodówki a za parę godzin możemy rozpieszczać podniebienie swoje i...kogo tam kochamy, lubimy i uwielbiamy.Ciasto nie nadaje się dla osób, które są dla Was niemiłe:P