ßßß
Kolejny obiad na wynos dla męża do pracy. Tym razem nie kasza a ryż z ostrym sosem na chińską nutę. Doprawiłam go mieszanką ognistą od firmy Kamis- jest rewelacyjna, mój mąż uwielbia pikantne smaki i często jej używa.Składniki:1/2 szklanki ryżu1 pierś z kurczaka2 łyżki fasoli z puszki2 łyżki kukurydzy z puszkikawałek czerwonej paprykikawałek pomarańczowe papryki1/2 cebuli1 łużka pędów bambusa z puszki3 łyżki ketchupusólpieprzsłodka papryka Kamismieszanka ognista w młynku Kamis1 ząbek czosnku1 łyżka olejuRyż ugotować w osolonej wodzie. Tłuszcz rozgrzać i wrzucić posiekaną cebulę i mięso pokrojone w kostkę. Smażyć chwilę, dodać paprykę pokrojoną w kostkę, pędy bambusa, fasolę i kukurydzę. Wlać ketchup, dodac przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę dusić razem i doprawić. W pojemniku ułożyć 3/4 ryżu, wyłożyć sos a na środku ułożyć jeszcze gałkę ryżu.