ßßß
Składniki:1 filet z kurczaka1 cebula1 ząbek czosnku1 puszka fasoli1 puszka kukurydzy1 czerwona papryka2 łyżki koncentratu pomidorowego2 łyżki oliwyszczypta cukru1 łyżeczka soli1/2 łyżeczka pieprzu1/2 łyżeczka mielonej paprykiW garnku o grubym dnie rozgrzać dwie łyżki oliwy. Dodać pokrojonego w kostkę kurczaka. Chwilę przesmażyć, żeby woda z mięsa wyparowała. Dodać cebulę, czosnek oraz paprykę pokrojoną w kostkę i chwilę przesmażyć. Dodać koncentrat, sól, cukier, pieprz i mieloną paprykę, wymieszać i zalać wodą (ok. 3 l). Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować około 20 min. Pod koniec dodać odcedzoną fasolę oraz kukurydzę. Przyprawić do smaku.Smacznego:)