ßßß
Składniki (2 porcje):1 duża pierś kurczaka1 papryka czerwona1 papryka zielona1 cebula2 ząbki czosnku120 g mrożonego szpinaku liściastego1 puszka drobnej fasoli w sosie pomidorowymsól, pieprz - do smakuoliwa do smażeniaPierś pokroić w kawałki, cebulę w ósemki, oczyszczone papryki w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić kurczaka i podsmażyć, aż stanie się biały. Dodać cebulę i smażyć na średnim ogniu do zeszklenia. Dodać paprykę, rozgnieciony czosnek, kulki szpinaku - chwilkę przesmażyć, a następnie dusić pod przykryciem 10 minut (w razie potrzeby lekko podlać wodą). Dodać fasolkę i dusić jeszcze 5 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Smacznego :-)