Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
koncentrat pomidorowy 3 łyżek stołowych
oliwa 3 łyżek stołowych
czosnek 3 ząbki
cebula 2 sztukrosół z
kury 1 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania
cukier według uznaniaWykonanie:Obrana
cebulę pokroić w ćwiartki, zalać rosołem, ugotować do miękkości, a następnie przetrzeć przez sito lub zmiksować.
Czosnek posiekać, zetrzeć z
solą, wymieszać z
oliwa ,podsmażyć nie rumieniąc, dodać
koncentrat pomidorowy i przecier
cebulowy. Gotować kilka minut. Przyprawić do smaku
solą,
cukrem i
pieprzem. Podawać do
mięs i przystawek.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Sosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: