Sałatkę jarzynową chyba każdy zna... Gości na wielu imprezach i świątecznych stołach. Jest trochę czasochłonna ale warto ją zrobić ;).3-4 marchewki2 pietruszki3 ziemniakikawałek selerakawałek pora (ok. 10 cm)1 kwaśne jabłko2 ogórki kiszone1 puszka kukurydzy konserwowej (można też użyć zamiennie groszek konserwowy)4 jajka1-2 łyżki musztardyok. 1/2 szklanki majonezu Dekoracyjnego Winiarysól, pieprz do smaku1. Marchewki, pietruszki, seler i ziemniaki ugotować w skórce (pilnować aby się nie rozgotowały). Ostudzone warzywa obrać i pokroić w drobną kostkę.Wkładać do miski kolejne pokrojone składniki.2. Pora pokroić bardzo drobno (część białą i zieloną).3. Jabłko oraz ogórki kiszone obrać i pokroić na bardzo drobną kostkę.4. Kukurydzę przepłukać wodą i odsączyć.5. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w drobna kostkę.6. Wymieszać musztardę z majonezem, następnie dodać do pokrojonych składników i wymieszać bardzo delikatnie.7. Dodać sól i pieprz do smaku.8. Wstawić sałatkę do lodówki na kilka godzin, aby składniki się "przegryzły".