Wykonanie
Składniki:- 1
czerwona papryka- 1
zielona papryka- 1
cebula- 2 średnie
cukinie- 1 słoiczek domowego przecieru- 1 łyżeczka
suszonego oregano- 1/4 łyżeczki suszonego
tymianku- 1 łyżeczka
słodkiej papryki- 2 łyżki
ketchupu- szczypta mielonej
papryki chili- ok. 300-400g
wędliny (np.
parówki,
kiełbasy,
boczku)-
sól,
pieprz,
vegeta- 3 łyżki
oliwySposób przygotowania:1. Do garnka wlewamy
olej, podsmażamy posiekaną
cebulę. Następnie dodajemy
cukinię obraną, oczyszczoną i pokrojoną w kostkę oraz łyżeczkę
soli. Wszystko przez chwile dusimy. Dodajemy pokrojone w małe paski
papryki, wsypujemy
tymianek,
oregano,
papryki w proszku, gotujemy.2.
Wędlinę kroimy na małe kawałki, chwile podsmażamy, następnie dodajemy do warzyw. Wszystko zalewamy przecierem, dodajemy
ketchup, przyprawiamy
pieprzem i
vegetą do smaku. Gotujemy do miękkości warzyw.