Wykonanie

inspiracja na to danie od Gosi - klik . zmiany to pomysł mój własny. wyszło bardzo smacznie no i zdrowo, więc na wyjątkowo późniejszą kolację danie polecane.składniki:2 średnie
paprykiok. 1, 5 szklanki
kaszy orkiszowej drobnej ugotowanej na sypkokawałek słodkiej
cebulikawałek małej
cukiniikawałek ugotowanej na parze
cielęciny ( u mnie był to
udziec )
parmezansólpieprzświeży
tymianekodrobina
słodkiej paprykioliwa z oliwekprzygotowanie:
cebulkę drobno kroimy i delikatnie podsmażamy na
oliwie. dodajemy do ugotowanej wcześniej
kaszy. dodajemy również drobno pokrojone
mięso, posiekany drobniutko
tymianek - 3 spore gałązki,
sól,
pieprz,
słodką paprykę, startą na drobnych oczkach
cukinię oraz trochę
parmezanu - 1 - 2 łyżeczki. całość dokładnie mieszamy.myjemy
paprykę, przekrawamy na pół, oczyszczamy z ziarenek i błonek i napełniamy przygotowanym farszem. z wierzchu posypujemy jeszcze
parmezanem, skrapiamy
oliwą i zapiekamy w 180 stopniach ok. 30 minut.gotowe
papryki możemy posypać świeżym
tymiankiem. kolacja gotowa :)życzę smacznego :)

