ßßß
Składniki:- 0,5 szklanki suchej kaszy jaglanej- 2 cebule- 4 papryki (różne kolory)- ok. 250 g frankfurterek- 3 cukinie- pomidory z puszki- oliwa do smażenia- pieprz, sól, papryka słodkaWykonanie:1. Cebulę siekamy w kostkę i podsmażamy na oliwie na złoty kolor.2. Z papryki usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli. Podsmażamy do momentu, aż będzie miękka.3. Dodajemy frankfurterki i dalej dusimy przez ok. 5 minut.4. Cukinię kroimy w kostkę. Dodajemy do całości wraz z pomidorami z puszki. Dusimy do momentu, gdy cukinia nieco zmięknie.5. W międzyczasie danie doprawiamy pieprzem, solą i papryką słodką.6. Gotujemy kaszę jaglaną. Po ugotowaniu łączymy ją z leczo i mieszamy.
Gotowe. Bon Appétit!