Wykonanie

Składniki :4
chlebki pitaząbki
czosnkujogurt bałkański
majonezogórek zielony
oliwki czarnepierś kurczakapapryczka peperonisok z połowy
limonkioregano suszonebazylia suszona
ser żółty gouda starty na tarce o małych oczkach
sałata lodowapapryka czerwonaoliwachili w proszkuPrzygotowanie :
Pierś kurczaka kroję w cienkie plastry. Obsypuje
oregano,
bazylią,
chili oraz drobno posiekaną
papryczką peperoni, doprawiam
sokiem z
limonnki.Smażę na
oliwie.
Ogórek dokładnie myję i wraz ze skórą ścieram na tarce o grubych oczkach do miseczki.Dodaję
jogurt bałkański,
czosnek przeciśnięty przez praskę,
oregano i troszkę
majonezu dla zagęszczenia ( nie odlewam
wody - soku z
ogórków bo lubię w sosie, dlatego dodaję
majonez ale można odlać
wodę i pominąć
majonez).
Paprykę kroję w cienkie paseczki,
sałatę drę w małe kawałki a
oliwki kroję w plasterki.
Chlebki pita wkładam na chwilę do piekarnika. Odkrawam kawałek i zaczynam faszerować..Najpierw sos,
potem ser,
potem sałata,
papryka i
oliwki następnie
mięso,
ser,
oliwki i ponownie sos.I gotowe :)