ßßß
Składniki :4 chlebki pitaząbki czosnkujogurt bałkańskimajonezogórek zielonyoliwki czarnepierś kurczakapapryczka peperonisok z połowy limonkioregano suszonebazylia suszonaser żółty gouda starty na tarce o małych oczkachsałata lodowapapryka czerwonaoliwachili w proszkuPrzygotowanie :Pierś kurczaka kroję w cienkie plastry. Obsypuje oregano, bazylią, chili oraz drobno posiekaną papryczką peperoni, doprawiam sokiem z limonnki.Smażę na oliwie.Ogórek dokładnie myję i wraz ze skórą ścieram na tarce o grubych oczkach do miseczki.Dodaję jogurt bałkański, czosnek przeciśnięty przez praskę, oregano i troszkę majonezu dla zagęszczenia ( nie odlewam wody - soku z ogórków bo lubię w sosie, dlatego dodaję majonez ale można odlać wodę i pominąć majonez).Paprykę kroję w cienkie paseczki, sałatę drę w małe kawałki a oliwki kroję w plasterki.Chlebki pita wkładam na chwilę do piekarnika. Odkrawam kawałek i zaczynam faszerować..Najpierw sos, potem ser, potem sałata, papryka i oliwki następnie mięso, ser, oliwki i ponownie sos.I gotowe :)