ßßß
Składniki :pierś kurczaka3 czubate łyżeczki pomidorów suszonych z chili i oregano (Skworcu)1 czubata łyżeczka przyprawy pikantny kurczak ( Skworcu)1 czubata łyżeczka czubricy zielonej ( Skworcu)2-3 łyżki olejuKuskus :kuskus około pół opakowaniapół ogórka zielonegopół czerwonej papryki7 pomidorków koktajlowych10 czarnych oliwek1 łyżka posiekanej bazyli2 łyżeczki czubricy zielonej ( Skworcu)1 łyżeczka czosnku suszonego w płatkach ( Skworcu)sólpieprzsok wyciśnięty z połowy cytrynyPrzygotowanie :Przyprawy mieszam z olejem. Wkładam do marynaty dwie połówki piersi kurczaka. Chowam do lodówki na min. godzinę a najlepiej na całą noc.Wyjmuję kurczaka, układam na blaszce i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 250 stopni z włączoną opcją grill. Po około 7 minutach, przekładam kurczaka na drugą stronę i piekę kolejne 7 minut.Kuskus zalewam wrzątkiem z dodatkiem soli i czosnku w płatkach.Po 5 minutach, mieszam widelcem i czekam aż przestygnie.Pomidorki kroję na pół, paprykę w kostkę, oliwki w plasterki, ogórka wraz ze skórką w kostkę.Do warzyw dodaje kuskus , solę, pieprzę, przyprawiam cytryną , dodaję posiekaną bazylię i czubricę. Wszystko bardzo dokładnie mieszam.Podaję kurczaka wraz z sałatką z kuskusa.I gotowe :)