Wykonanie
Składniki :
mielone mięso z indyka 1/2 kg3 małe posiekane
papryczki chilipół pęczka posiekanej
bazylii10-15 listków świeżego
tymianku1 łyżka
suszonego oregano1 czubata łyżeczka
czosnku granulowanego1/2 łyżeczki
pieprzu młotkowanego z
kolendrąsól1 płaska łyżka
olejuczarne oliwkimix
sałatser żółtyczerwona cebulazielony
ogórekmajonez2 ząbki
czosnku przeciśnięte przez praskęsos do hamburgerów
bułkiPrzygotowanie :
Mięso wraz z
chili,
bazylią,
tymiankiem,
oregano,
czosnkiem,
pieprzem,
solą i
olejem dobrze wyrabiam. Formuje burgery i chowam na 15 minut do lodówki.
Oliwki,
cebulę i
ogórek kroję w cienkie plasterki.Burgery układam na grillu elektrycznym i piekę ok 15 minut.
Bułki podpiekam w piekarniku.Dół
bułki smaruję
majonezem wymieszanym z
czosnkiem.Układam
sałatę,
ogórka, kotlet,
ser,
czerwoną cebulę,
oliwki i sos hamburgerowy.I gotowe :)