Składniki :Marynata do kurczaka :2 czubate łyżki oleju z awokado Greencado2 rozgniecione ząbki czosnkuprzyprawa ognista do kurczaka (Kamis w młynku)1 łyżeczka oregano1/2 łyżeczki szałwi8 listków świeżego rozmarynupierś kurczakaSałatka :mini kulki mozzarellipomidorki koktajloweoliwki czarneświeża bazyliaolej ze słonecznika Zielony Nurtsól, pieprzsuszone oreganoSos :jogurt greckimajonez2 szczypty suszonego szczypiorku1 szczypta szałwi1/2 łyżeczki oregano1/2 łyżeczki bazyliszczypta estragonu2 żabki czosnku przeciśnięte przez praskę+ pityPrzygotowanie :Wszystkie składniki marynaty wymieszałam. Kurczaka lekko rozbiłam i włożyłam do marynaty.Odstawiłam na 30 minut ( ale nie jest to konieczne).Grillowałam na grillu elektrycznym około 15 minut.Składniki sałatki pokroiłam, wymieszałam. Olej z solą, pieprzem i oregano dokładnie wymieszałam i dodałam do sałatki.Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszałam , odstawiłam na kilkanaście minut.Pity grillowałam na grillu elektrycznym około 6 minut.Podałam kurczaka, sałatkę, pity i sos :)Więcej informacji na temat olei, możecie znaleźć tu :Olej z awokado - http://myszkagotuje.blogspot.com/2014/06/kuskus-w-stylu-greckim-z-kurczakiem.html oraz http://www.olej-awokado.pl/Olej ze słonecznika - http://myszkagotuje.blogspot.com/2014/07/grillowo-karkowka-saatka-ziemniak-i.html oraz http://zielonynurt.pl/pl/index