Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Pierś z kurczaka z
musztardą ...Pierogi z
kaszą i
ogórkiem ... »Na dzisiaj polecam wam ciachoCiasto:2 szklanki
mąki tortowej170 gram
cukru3
jajaproszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2 łyżki
margaryna rozpuszczona chłodna 170 gram
banany 3 sztPoncz:sok z
pomarańczy 50 gram
woda gotowana 50 gram
Brendy 100 gramMasa:
śmietana 30% 500 gram3
śmietan fix2 łyżki
cukruczekolada starta na wiórka dałam
mleczną bo taką lubię ( starłam ją na wiórka godzinę wcześniej przed pieczeniem aby była sztywna jak ja to mówię )Zmiksowałam
jaja z
cukrem , dodałam
mąkę z
kakao i
proszkiem do pieczenia oraz rozpuszczona
margarynę . Piekłam w formie 24 cm obłożoną papierem do pieczenia 45 minut w 160 stopniach ( piekarnik mi przypala ). Po upieczeniu i wystudzeniu wyjęłam środek ciasta tak koło 1 centymetra ( wydrążyłam łyżką ) zostawiłam rant . Ponczem
skropiłam środek ciasta .
Banany pokroiłam na połowę w poprzek i ułożyłam na dnie ciasta. Zmiksowałam
śmietanę i dodałam do niej 3
fixy na końcu dodałam
czekoladę ale już wymieszałam łyżką i przełożyłam na
banany i pokruszonym
ciastem posypałam wierzch wyszło przepyszne ciasto .




piątek, 14 czerwca 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter