ßßß Cookit - przepis na Zieleono mi -Obiad w żartobliwym stylu

Zieleono mi -Obiad w żartobliwym stylu

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Ciasto kokosowo makowe
Smaczne naleśniki ze ... »
Mam niejadka w domu więc często i gęsto muszę wymyślać różne potrawki a to śniadanko dziwne a to przekąska czy obiad . Dzisiaj obiad ślimaczki :)
SKŁADNIKI:
Składniki:
Farsz ślimakowy
Pasztet Sokołów 250
pierś z kurczaka 500 gram
czubryca zielona 4 łyżeczki
sól
pieprz
papryka czerwona
czosnek 3 ząbki
bulion drobiowy 1 szklanka
sałatka
pora 25 deko
sałata główka
rzodkiewka pęczek
suszone pomidorki z 5 sztuk
sos sałatkowy koperkowo ziołowy
oliwa z oliwek 1 łyżka
Ciasto ślimakowe
3 szklanki mąki
szklanka mleka
drożdże 50 gram
cukier 1 łyżka
przyprawa do pizzy 1 łyżka
szczypta soli
PRZYGOTOWANIE:
Pierś z kurczaka gotuję na bulionie drobiowym z zielem angielskim i liściem laurowym sprawdzając czy jest gotowa do jedzenia. Wyjmuje z rosołku pierś i miele ją na średnich oczkach .Miele również pasztet sokołów i mieszam z piersią dodaje czubryce zielona pieprz sól i czosnek starty na tarce . Mieszam składniki dodaje bulion rosołowy około 1 szklanki żeby nie było za suche po upieczeniu.
Ciasto ślimakowe
Do miski wsypuje mąkę dodaje ciepłe mleko drożdże wkruszam i wsypuje łyżkę cukru taki rozczyn zostawiam pod ściereczką aż urośnie na 20 minut .Dodaje przyprawę do pizzy .Wyrabiam ciasto na gładka masę zostawiam pod przykryciem na 30 minut. Wałkuje na placek kładę farsz ślimakowy i rozprowadzam po całym placku .Zwijam jak roladę ,kroje na małe kawałeczki 1.5 centymetrowe rozbełtanym żółtkiem smaruje używając pędzelka aby ślimaczki miały kolorek .Zapiekam w piekarniku jakieś 15-20 minut Po wyjęciu robię główkę z rzodkiewki oraz małe różki ze szczypiorku
Sałatka ślimakowa
Sałatę rwę rękoma .porę kroje w talarki dodaje do sałaty rzodkiewki tez kroje w plasterki dodaje do składników Pomidorki suszone układam na na sałacie posypuje sosem sałatkowym koperkowo ziołowym dodaje oliwę z oliwek mieszam. Na talerzu kładę liście salaty na tym układam ślimaczki w pozycji pionowej i kładę sałatkę do każdego ślimaczka porcja sałatki.
wtorek, 17 kwietnia 2012, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2012/04/Zieleono-mi-Obiad-w-zartobliwym-stylu.html