Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Buraczki tarte do zupy albo ...Pierogi z
jabłłkiem i ... »Coś pysznego i pachnącego w domu unosi się cudowny zapach
imbiru ,
orzechów marchewki . Wiecie już co to może być?Tylko piernik potrafi tak pięknie pachnąc zapach unosi się po całym domu.3
jaja300 g
mąki tortowejtarte
marchewka 2 szklanekszczypta
imbiru mielonego2 łyżki
kakao20 g
przyprawy do piernika2 łyżeczki
sody1/2 szklanka
cukru jasnego trzcinowego200 g
margaryny Kasia1 szklanka tartych
orzechów włoskichPolewa:szklanka
cukru pudrusok z cytryny 2 łyżkiserduszka
czekoladowe do dekoracji
orzechy tarte włoskie do dekoracji1.Zmiksowałam
żółtka z
cukrem i rozpuszczoną
margaryną2.
Mąkę zmieszałam z
sodą i
kakao,
przyprawa do piernika i szczyptą
imbiru oraz
orzechami włoskimi dodałam do masy
żółtkowej.3.
Białka ubiłam osobno z 4 łyżkami
cukru i dodałam do ciasta.4.
Marchewkę startą dodałam na samym końcu , wymieszałam5. Przełozyłam ciasto do foremki silikonowej na babkę prostokątną wysmarowaną
margaryna i posypaną
bułką tartą . Posypałam
orzechami na całej powierzchni6. Piekłam 55 minut w 180 stopniach.7. Z
cukru pudru soku z cytryny zrobiłam
lukier polałam ostudzony piernik i udekorowałam tartymi
orzechami i czekoladowymi serduszkami.



czwartek, 19 września 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter