Wykonanie



Składniki na ciasto:- 500 g
mąki- 200 g zmielonych
orzechów włoskich- 250 g
margaryny- 2
jaja- 2
żółtka- 5 łyżek
miodu- 2 łyżki
kakao- 1/4 szkl.
cukru- 2 łyżeczki
sody oczyszczonej-
przyprawa do piernika 1 łyżkaWykonanie:Ciasto zagniatamy, dzielimy na 3 części, każdy blat pieczemy osobno. Jeden blat pieczemy z wylanym na ciasto karmelem
orzechowym.Karmel
orzechowy:-1/2 kostki
margaryny- 4 łyżki
cukru brązowego- 2 łyżki
miodu- 25 dkg
orzechów
Krem czekoladowy nr 1- 150 g miękkiego
masła o temp. pokojowej- 120 g
kremu czekoladowego typu Nutella- łyżka
mleka w proszku- garść
suszonych żurawin (namoczonych w
alkoholu)Wykonanie:
Masło ucieramy na puch około 5- 6 minut, dodajemy po łyżce
kremu czekoladowego, ciągle ucieramy co najmniej 10 minut, dodajemy
mleko w proszku. Ucieramy. Na sam koniec dodajemy
żurawinę, mieszamy łyżką wykładamy na dolny blat.

Krem budyniowy, nr 2- 170 g
masła o temp. pokojowej- 3 łyżki
cukru pudru- 200 ml
mleka- opakowanie budyniu
czekoladowego (3/4 opakowania)Wykonanie:Przygotowujemy
budyń (gęsty) studzimy.
Budyń musi być całkowicie zimny.
Masło ucieramy co najmniej 7 minut, dodajemy
cukier ucieramy nadal, dodajemy po łyżeczce budyniu, ucieramy bardzo powoli, nie spieszymy się z dodawaniem budyniu. Cały krem ubijamy nie mniej niż 20 minut. Wtedy będzie bardzo puszysty i gładki. Krem wykładamy na drugi blat, przykrywamy trzecim blat z
orzechami.

Smacznego!Wyjątkowe ciasto
orzechowo -piernikowe, szczerze polecam!spróbuj też:Snickers