Wykonanie

MurzynekUwielbiam Murzynka. Jest to jedno z moich ulubionych ciast...mało słodkie poza polewą ale jakie pyszne!!!! W przepisie od Teściowej jest jedna łyżka
cynamonu lub
przyprawy korzennej, ale ja zamiast tego dodaję 3 garści mocno pokruszonych
orzechów włoskich!! Polecam szczególnie ten przepis jest rewelacyjny, a co najważniejsze dla osoby uczącej się piec słodkości łatwy i szybki w przygotowaniu!!

Przepis na jedna blaszkę kek-sówkę(możemy go podwoić i upiec naraz 2 kek-
sówki;))45-60minut, 180st.CSkładniki:1szklanka
mleka2 szklanki
mąki1 łyżka
kakao1 łyżka
sody1
jajko2 łyżki
powideł śliwkowych1 szklanka
cukru0,5 kostki
margaryny3 garści
orzechów włoskich pokruszonych
czekoladowa polewa lub
cukier puder i
orzechy do przybrania;))

Przygotowanie:
Mleko zagotować dodać do niego
mąkę, roztopiona
margarynę i pozostałe składniki. Cały czas intensywnie mieszając, aby ciasto w nie było grudek musi tworzyć jednolitą spójną masą.

Smacznego!!