Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Nototenia smażonaKotlety
rybne z nototeni »Byłam u koleżanki na
kawce , poczęstowała mnie
ciastem . Nie bardzo chciałam bo było zielone - myślę sobie
kurde barwnik wsadziła , a teraz chce bym to zjadła. Nie chcąc zrobić przykrości zjadłam kawałek i nie mogłam rozgryzć co to jest . Barwnik to nie był na pewno , teraz już wiem że to był
szpinak . Nie wyczułam go w cieście fakt było przełożone kremem .Moja wersja ciasta jest trochę inna zrobiłam że
śmietaną i
mascarpone wyszedł tort . Do którego idealnie pasuje
wino Celebro-
wino różowe półsłodkie idealnie pasuje do ciast i deserów :)300 gram
cukru pudru4
jajka250 ml
oleju rzepakowegomąki krupczatki ( dam ze 2 i pół szklanki )3 łyżeczki
proszku do pieczenia ( ciekawe czy nie za dużo)
szpinak mrożony 450 gram ( kupiłam tafle taką już się prawie rozmroziła odcisnę tylko
wodę :)Dodatkowo:
granat 1 szt
śmietana 30% 500 ml
serek mascarpone 250 gram4
śmietan fixcukier puder 4 łyżkiCiasto:1. Zmiksowałam
jaja z
cukrem na puch.2. Wlałam
olej.3. Dodałam
mąkę z
proszkiem do pieczenia.4. Na końcu dodałam rozmrożony
szpinak .5. Wysmarowałam tortownicę
margaryna i obsypałam krupczatką.6. Przełozyłam masę i wstawiłam do pieca.7. Piekłam godzinę w 170 stopniach .8 . Ścięłam górę ciasta rozkruszyłam , ciasto przekroiłam .( dwa krążki )Masa :1. Ubiłam
śmietanę z
cukrem pudrem.2. Dodałam
cukier puder nadal miksując.3. Dodałam
serek mascarpone wymieszałam i dodałam na końcu
śmietan fiksy .4. Przełozyłam masą krążki ( środek i góra) , posypałam na górę okruszkami i posypałam
owocami granatu .Wyszło fajnie , w smaku też pasuje idealnie .
czwartek, 16 stycznia 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter