ßßß Cookit - przepis na Gołąbki wołowe z dodatkiem kardamonu

Gołąbki wołowe z dodatkiem kardamonu

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Kruche ze śliwkami i ...
Poezja porzeczkowo truskawkowa »
Gołąbki wołowe z dodatkiem kardamonu
Dostałam świetny rondel od firmy FNE Silesia Rybnik postanowiłam go wypróbować i zobaczyć jak moje gołąbki wyjadą z niego .
Pierwszy raz przygotowywałam gołąbki wołowe . Wyszły pyszne wręcz doskonałe w smaku jak i w wyglądzie .
trudność: łatwe
czas: powyżej 60 min
ilość porcji: 12
Mięso wołowe zmielone 500 gram
1 woreczek ryżu
Sól szczypta
Pieprz biały szczypta
Chili mielone szczypta
Kardamon mielony szczypta
Jajko 1 szt.
Dodatkowo:
Przecier pomidorowy 200 gram
Śmietana 18% do zup 200 gram
Rosołek drobiowy 1 szt
pieczarki 300 gram
kapusta młoda
Do miski przełożyłam mięsko zmielone dodałam jajo i przyprawy. Ugotowałam ryż ostudziłam i dodałam do mięsa.
Pieczarki usmażone drobno pokrojone i odciśnięte z tłuszczu dodałam do farszu .
Farsz wymieszałam.
Kapustę sparzyłam.
Zdjęłam liście i wydzielam twarde końcówki.
Nakładałam farsz łyżką , zwijałam gołąbki.
Wlałam olej do rondla rozgrzałam patelnie i ułożyłam gołąbki .
Wyszło mi 12 szt i wszystko weszło do rondla.
Usmażyłam gołąbki lekko z obu stron.
Zalałam woda tak aby przykrywało gołąbki , dodałam rosołek i dusiłam kolo 40 minut.
Dodałam przecier i śmietanę.
Gołąbki wyszły pyszne.
Opinia.
Rondel szybko się nagrzał, kapusta nie przywierała smażyłam beż dodatkowych problemów.
. Rondel nadaję się do smażenia , duszenia i gotowania. Jego duża powierzchnia daję nam pole do popisu. Możemy w nim robić większa ilość jedzenia. Jest to duży komfort jeśli ma się większą rodzinę.
Kształt rondla umożliwia wykładanie potraw bez większych problemów . Krawędzie są wyprofilowane.
Rondel możemy używać na różnych rodzajach kuchni :
elektrycznej , gazowej ,ceramicznej jak i indukcyjnej .
W mojej kuchni sprawdził się doskonale.
czwartek, 24 lipca 2014, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/07/Golabki-wolowe-z-dodatkiem-kardamonu.html