Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Kruche ze
śliwkami i ...Poezja
porzeczkowo truskawkowa »Gołąbki wołowe z dodatkiem
kardamonuDostałam świetny rondel od firmy FNE Silesia Rybnik postanowiłam go wypróbować i zobaczyć jak moje gołąbki wyjadą z niego .Pierwszy raz przygotowywałam gołąbki wołowe . Wyszły pyszne wręcz doskonałe w smaku jak i w wyglądzie .trudność: łatweczas: powyżej 60 minilość porcji: 12
Mięso wołowe zmielone 500 gram1 woreczek
ryżuSól szczypta
Pieprz biały szczypta
Chili mielone szczypta
Kardamon mielony szczypta
Jajko 1 szt.Dodatkowo:
Przecier pomidorowy 200 gram
Śmietana 18% do zup 200 gramRosołek drobiowy 1 szt
pieczarki 300 gram
kapusta młodaDo miski przełożyłam
mięsko zmielone dodałam
jajo i
przyprawy. Ugotowałam
ryż ostudziłam i dodałam do
mięsa.
Pieczarki usmażone drobno pokrojone i odciśnięte z tłuszczu dodałam do farszu .Farsz wymieszałam.
Kapustę sparzyłam.Zdjęłam liście i wydzielam twarde końcówki.Nakładałam farsz łyżką , zwijałam gołąbki.Wlałam
olej do rondla rozgrzałam patelnie i ułożyłam gołąbki .Wyszło mi 12 szt i wszystko weszło do rondla.Usmażyłam gołąbki lekko z obu stron.Zalałam
woda tak aby przykrywało gołąbki , dodałam rosołek i dusiłam kolo 40 minut.Dodałam przecier i
śmietanę.Gołąbki wyszły pyszne.


Opinia.Rondel szybko się nagrzał,
kapusta nie przywierała smażyłam beż dodatkowych problemów.. Rondel nadaję się do smażenia , duszenia i gotowania. Jego duża powierzchnia
daję nam
pole do popisu. Możemy w nim robić większa ilość jedzenia. Jest to duży komfort jeśli ma się większą rodzinę.Kształt rondla umożliwia wykładanie potraw bez większych problemów . Krawędzie są wyprofilowane.Rondel możemy używać na różnych rodzajach kuchni :elektrycznej , gazowej ,ceramicznej jak i indukcyjnej .W mojej kuchni sprawdził się doskonale.

czwartek, 24 lipca 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter