Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Kotleciki z piersi z
ryżem i ...Kotleciki drobiowe z ... »Kochani mam dla was coś dobrego .
Mięsko z
pieczarkami i
szczypiorkiem . Danie dla smakoszy i mięsożerców .Składniki na klops wołowy:700 g mielonej
wołowiny2
jajka100 ml
mleka2 łyżki
bułki tartej200 g
pieczarekpęczek
szczypiorkusól i
pieprz do smakuWykonanie klopsa wołowego:Mielimy umytą
wołowinę .Dodajemy dwa
jaja .
Szczypior myjemy i kroimy drobno dodajemy do
wołowiny .
Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce, podsmażamy na patelni i ostudzone dodajemy do
mięsa wołowego.do szklanki wsypujemy
bułkę tartą i zalewamy
mlekiem by napęczniało nam.Składniki łączymy ze sobą , dodajemy
jajo sól i
pieprz , wyrabiamy.Formę keksową smarujemy
oliwą i wkładamy farsz .Pieczemy przez godzinę w 200 stopniach.Sprawdzam patyczkiem klopsa, kiedy wierzch jest zarumieniony wbijam wykałaczkę , wypływa z niego przezroczysty sok. Wiem , że jest już gotowy .Podałam z młodymi ziemniaczkami i dodatkami w postaci marynowanych
pieczarek ,
ogórków i
buraczków .
środa, 27 maja 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter