Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Leczo z
chilliCiasto ze
śliwkami »A teraz pyszne gofry całkiem inne niż zwykle ha ha. Nie zjedzcie mnie od razu . Postanowiłam zaszaleć moje gofry z
Napojem ryżowym a to zagadka pewnie dla niektórych co to jest :) Jakiś czas temu właśnie dostałam go od Alpro i dzisiaj postanowiłam wypróbowaćSKŁADNIKI:2 szklanki
mąki2 szklanki
napoju ryżowego2
jaja6 łyżek
oleju1 łyżeczka
proszku do pieczenia5 łyżeczek
cukruszczypta
soliPRZYGOTOWANIE: Zmiksowalam
jaja z
cukrem. Następnie dodałam
make z
proszkiem do pieczenia na przemian z
napojem ryżowym . Dodałam szczyptę
soli oraz
olej . Całość zmiksowałam na taka masę jak ciasto na naleśniki. Tak przygotowane ciasto wlewałam do gofrownicy i piekłam .
Napój ryżowy jest wyśmienity. Jest bez
mleczny i bez dodatku soi :)
Napój ryżowy Alpro jest wyśmienitym bez
mlecznym i bez dodatku soi sposobem na ugaszenie pragnienia.
Napój ryżowy Alpro, wykonany wyłącznie z najwyższej jakości
ryżu, uprawianego i zbieranego w odpowiedzialny sposób, jest smacznym zamiennikiem tradycyjnego
mleka. Słodki. Gładki. I kremowy. Nie zawiera sztucznych dodatków
smakowych, barwników ani substancji słodzących. Ma wyłącznie cudowną, dobroczynną moc niewielkiego ziarna w płynnej postaciInformacje żywienioweWartość energetyczna 61kcal/256kJ
Białko 0,2gWęglowodany12,2
cukry 5gtłuszcz1 , 2 nasycony 0,2gCholesterol 0mgBłonnik pokarmowy 0gSód 0,04gWapń 120mgWitaminy ryboflawina 0,21mg witamina B12 0,38µg witamina D2 0,75µgSkładniki
woda,
ryż (12%),
olej słonecznikowy, fosforan triwapniowy, maltodekstryna, emulgator (lecytyna rzepakowa),
sól morska, aromat), stabilizator (guma gellan), witaminy* (ryboflawina (B2), B12, D2), regulator kwasowości (fosforan dwupotasowy)




piątek, 10 sierpnia 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter