ßßß Cookit - przepis na Alpro napój ryżowy - gofry

Alpro napój ryżowy - gofry

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Leczo z chilli
Ciasto ze śliwkami »
A teraz pyszne gofry całkiem inne niż zwykle ha ha. Nie zjedzcie mnie od razu . Postanowiłam zaszaleć moje gofry z Napojem ryżowym a to zagadka pewnie dla niektórych co to jest :) Jakiś czas temu właśnie dostałam go od Alpro i dzisiaj postanowiłam wypróbować
SKŁADNIKI:
2 szklanki mąki
2 szklanki napoju ryżowego
2 jaja
6 łyżek oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
5 łyżeczek cukru
szczypta soli
PRZYGOTOWANIE: Zmiksowalam jaja z cukrem. Następnie dodałam make z proszkiem do pieczenia na przemian z napojem ryżowym . Dodałam szczyptę soli oraz olej . Całość zmiksowałam na taka masę jak ciasto na naleśniki. Tak przygotowane ciasto wlewałam do gofrownicy i piekłam . Napój ryżowy jest wyśmienity. Jest bez mleczny i bez dodatku soi :)
Napój ryżowy Alpro jest wyśmienitym bez mlecznym i bez dodatku soi sposobem na ugaszenie pragnienia. Napój ryżowy Alpro, wykonany wyłącznie z najwyższej jakości ryżu, uprawianego i zbieranego w odpowiedzialny sposób, jest smacznym zamiennikiem tradycyjnego mleka. Słodki. Gładki. I kremowy. Nie zawiera sztucznych dodatków smakowych, barwników ani substancji słodzących. Ma wyłącznie cudowną, dobroczynną moc niewielkiego ziarna w płynnej postaci
Informacje żywieniowe
Wartość energetyczna 61kcal/256kJ
Białko 0,2g
Węglowodany
12,2 cukry 5g
tłuszcz
1 , 2 nasycony 0,2g
Cholesterol 0mg
Błonnik pokarmowy 0g
Sód 0,04g
Wapń 120mg
Witaminy ryboflawina 0,21mg witamina B12 0,38µg witamina D2 0,75µg
Składniki
woda, ryż (12%), olej słonecznikowy, fosforan triwapniowy, maltodekstryna, emulgator (lecytyna rzepakowa), sól morska, aromat), stabilizator (guma gellan), witaminy* (ryboflawina (B2), B12, D2), regulator kwasowości (fosforan dwupotasowy)
piątek, 10 sierpnia 2012, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2012/08/Alpro-napoj-ryzowy-gofry.html