Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Alpro
napój ryżowy - gofry
Ogórki małosolne »Coś słodkiego i sezonowego czyli ciasto ze
śliwkami. Najlepsze są
śliwki bardzo dojrzałe przynajmniej u nie się sprawdzają .SKŁADNIKI:250 g rozpuszczonej
margarynyszklanka
cukru4
jajka4 szklanki
mąki1 łyżeczka
proszku do pieczenia5 łyżek
śmietany 18%500 g
śliwekPRZYGOTOWANIE:Włączyłam piekarnik na 180 stopni i wzięłam się za ciasto. Zmiksowałam
jaja z
cukrem . dodałam
mąkę z
proszkiem do pieczenia śmietanę i rozpuszczona ostudzoną
margarynę. Połowę wlałam ciasta do blaszki właściwie to większą połowę. Na ciasto położyłam
śliwki umyte i wypestkowane odsączyłam je trochę z
wody .. Na
śliwki polałam końcówką ciasta tak aby aby zakryć
śliwki . Piekłam 50 minut w 180 stopniach . Wyszło bardzo smaczne.





sobota, 11 sierpnia 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter