Wykonanie
Ciasto jest szybkie, proste i smaczne, więc czego chcieć więcej. Nawet przepis jest na tyle banalny, że pamięta się go od pierwszego razu ;)10 łyżek
mąki tortowej Lubella,10 łyżek
cukru,10 łyżek
oleju,4 całe
jaja,szczypta
soli,płaska łyżeczka
proszku do pieczenia.Wszystkie składniki miksujemy. Niewielką brytfankę lub tortownicę smarujemy tłuszczem i wysypujemy
kaszką manną. Wlewamy do niej ciasto. Na wierzch nakładamy pokrojone w kawałki sezonowe
owoce. Pasują np.
porzeczki,
gruszki,
śliwki,
jabłka itd itp.
Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 40 minut, do suchego patyczka.
Jeszcze ciepłe ciasto polewamy lukrem z
cukru pudru,
cynamonu i
soku z cytryny.Smacznego!