Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Koktajl
porzeczkowyNaleśniki z
curry jagodami i ... »Gołąbki w sosie na ostroSKŁADNIKI:1 kg mielone indycze,3/4 szklanki
ryżu,
jajko sól,
pieprz kolorowy zmielony ,
papryka czerwona mielona,1 łyżeczka
zioła prowansalskie i czubrycy zielonej,200 gram
pomidorów z puszki oraz ząbek
czosnku sprasowanego
chili łyżeczka .Płuczemy ryz a następnie gotujemy 25 minut w szklance
wody, można posolić lekko , dodajemy do
mięsa zmielonego indyczego oraz
jajko sól i
pieprz zmielony kolorowy ,
paprykę czerwona mielona
zioła prowansalskie i czubryce zieloną i wyrabiamy farsz . Przekładamy na listki sparzone z
młodej kapustki .Robimy sos rozrabiamy
czosnek ząbek wkładamy do garnka dodajemy
pomidorki z puszki oraz 3 łyżeczki
koperku łyżeczkę
chili . Gotujemy wkładamy gołąbki i gotujemy na małym ogniu aż do miękkości . Polecam wyszły przepyszne :)
wtorek, 17 lipca 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter